Posts

LOGIN WANG

Image
Apa itu login wang? Login wang lebih kurang sistem tajaan seperti MLM. Aku pun kurang pasti sistem ni. Tapi aku dah daftar. Sebabnya, bila sampai target, kita boleh redeem seperti iPhone, Laptop, Desktop, dan sebagainya. Korang cubalah. LOGINWANG.COM

Rentak Juara

Image
BUKAN mudah untuk memenuhi hasrat dan keinginan semua pihak. Lebih sukar lagi untuk meyakinkan sesetengah pihak bahawa mereka tidak mempunyai bakat yang boleh diketengahkan. Justeru, didorong oleh rasa tidak puas hati, ada segelintir individu yang memberontak dan mempertikai keputusan yang dibuat oleh RTM dalam memilih band-band yang layak menyertai pertandingan Rentak Juara 2010. Sepanjang lebih enam dekad berkhidmat untuk negara, RTM pada asasnya berpegang pada prinsip sentiasa memberi keutamaan kepada mereka yang berbakat. Justeru, prinsip yang sama diguna pakai dalam Rentak Juara 2010 yang kembali dengan slogan Julang Jati Diri yang bermatlamat memberi peluang kepada pemuzik berkumpulan profesional dan amatur berentap di atas platform yang sama. Menurut penerbit Rentak Juara 2010 , Ain Sabrina Onn , pada sesi uji bakat menentukan band mana yang layak menyertai pertandingan ini, pemilihan dibuat dengan telus dan bijaksana tanpa sebarang unsur pilih kasih. RT.

IRC

Image
IRC atau Internet Relay Chat dimulakan penggunaannya oleh Jarkko Oikarinen yang bekerja di University of Oulu,Finland pada tahun 1988.Ianya direka sebagai variasi ‘multiuser’ dalam kemudahan ‘chat’ Unix.Program perbualan Unix yang asal hanya membenarkan dua pengguna menaipkan mesej kepada satu sama lain.Versi baru yang dicipta oleh Oikarinen ini membenarkan banyak pengguna memasuki satu pelayan (server) dan berbual sesama mereka. Server yang pertama didirikan di Oulu. Pada penghujung tahun 1988, IRC telah mewujudkan mIRC.Dengan kata lain, ianya ialah sebuah perisian yang dicipta oleh Khaled Mardam-Bey (untuk maklumat yang lebih lanjut tentangnya, lawatilah homepage beliau di alamat www.mirc.co.uk/khaled/ Untuk berbual melalui IRC, mIRC ialah salah satu program yang paling elegan dan versatil yang boleh didapati. Ianya mudah digunakan dan disertakan dengan sokongan yang baik. Anda boleh mendapatkannya di tucows.cdc.com.my. Jika anda belum pernah berbual melalui IRC, luangkan masa un

TERA Online

The Exiled Realm of Arborea (also known as TERA Online) is a massively multiplayer online role-playing game currently in development by Bluehole Studio. It is scheduled for release in South Korea in late 2010 and North America and Europe this coming Winter. Possible localizations for other regions have been mentioned, but have not yet been confirmed. Gameplay The Exiled Realm of Arborea uses a dynamic battle system which incorporates third person camera view where the player targets its enemies with a crosshair rather than selecting a target to automatically attack. The player is required to actively move and dodge attacks in real time. p/s : Nasib baik game Free 2 Play (F2P). Ada ler dalam senarai gamelist aku. Tak sabaq dah nie.. launch ler cepat.. cepat cepat... hehehe

What should i do?

Testing FEED.. i'm trouble of my rss feed. what should i do?

Give Thanks to Allah - Michael Jackson.

Note: Michael Jackson converted to ISLAM on 21st Nov 2008. ------------------------------- Give thanks to Allah, for the moon and the stars prays in all day full, what is and what was take hold of your iman dont givin to shaitan oh you who believe please give thanks to Allah. Allahu Ghafur Allahu Rahim Allahu yuhibul al Mohsinin, huwa Khalikuna huwa Razikhuna wahuha ala kulli shaein kadeer Allah is Ghafur Allah is Rahim Allah is the one who loves the Muhsinin, he is a creater, he is a sistainer and he is the one who has power over all. Give thanks to Allah, for the moon and the stars prays in all day full, what is and what was take hold of your iman dont givin to shaitan oh you who believe please give thanks to Allah. Allahu Ghafur Allahu Rahim Allahu yuhibul al Mohsinin, huwa Khalikuna huwa Razikhuna wahuha ala kulli shaein kadeer Allah is Ghafur Allah is Rahim Allah is the one who loves the Muhsinin, he is a creater, he is a sistainer and he is the one who has power over all.

Savage 2 : A Tortured Soul

Image
Savage 2: A Tortured Soul is a fantasy and science-fiction themed video game that combines elements of the first-person shooter, real-time strategy, and action role-playing game genres. It is the sequel to Savage: The Battle for Newerth and was officially release d on January 16, 2008. On December 9, 2008 S2 Games announced that the game was officially freeware, with a paid "Premium Account" option that expanded certain aspects of the game. The game was released through Steam on July 13, 2008, for download. On December 13, 2008, the game was released as freeware. Gameplay Players can choose between two factions: the Legion of Man or the Beast Horde. The initial launch of Savage 2 features the Conquer game type. This game is won by destroying the enemy's command center - which is either a stronghold or a lair. Each team elects one commander - who views the game from a classic RTS perspective - to build defens es to support his team and buildings to unlock addit